Kvinde der pakker gaver ind

3 ideer til at lave konfirmationsgaven festlig og sjov

Er du så heldig, at du er blevet inviteret til en konfirmation, eller er du forberedt på, at der inden længe vil lande en indbydelse til festen i din postkasse? Så kan det være, at du allerede nu har gjort dig nogle overvejsler omkring gaven – for hvad skal den bestå af?

Når det kommer til en konfirmationsgave, er det nemlig lidt en tendens, at man gerne må være kreativ, og derfor handler det for dig om at tænke en smule ud af boksen. Det kan du dog have behov for inspiration til – og den finder du herunder.

Den personlige gave

Når du gerne vil give en god konfirmationsgave, kan det være en fordel at være personlig. Hvis du kender konfirmanden godt, har du helt sikkert en helt masse minder, som I begge kan huske tilbage på og glædes ved.

Brug dem derfor blandt andet ved at lave et fotoalbum med alle billederne, en billedvæg der kan pynte på konfirmandens værelse eller måske en bog, der fortæller nogle gode historier, som I begge ved, hvad dækker over. Det er med sikkerhed noget, konfirmanden vil sætte pris på – for der er tale om en unik gave.

Den kreative gave

Her kan der være behov for lidt forskellige materialer som for eksempel papir, blyanter, karton, farver, tuscher, klistermærker, udprintede billeder og selvklæbende etiketter til printer.

Disse kan nemlig sætte på alle steder, og derfor kan de fortælle en lille sød hilsen eller vise et sjovt billede alle steder.

Sæt etiketterne på billederne, rundt omkring historierne, på sangen du skriver, på kortet eller brug dem på en anden kreativ måde til at vise, hvor meget du holder af den konfirmand, der nu skal afholde sin store og længeventede fest.

Den sjove gave

Det kan også være, at du hellere vil give en sjov gave, hvorfor du har fundet frem til et tema, der fortæller noget om konfirmanden. Det kan for eksempel være, at han er vild med fodbold, eller at hun ikke kan stå for heste – uanset hvad, så brug det tema i alt, hvad du giver.

Lav en sang som handler om konfirmandens forhold til temaet og giv for eksempel en pengegave, der er pakket ind i netop en fodbold eller en bamse, der er udformet som en hest. Det er nemlig bare meget sjovere at få pengegaven på en mere kreativ måde end i en kedelig hvid kuvert.

Det er din dedikation, der tæller

Du kan således vælge at gå den personlige, kreative eller sjove vej, når du vil give en gave til en konfirmand, og uanset hvad du vælger, så vil du med sikkerhed modtage masser af glæde retur for den gave, du giver.

Du har nemlig lagt noget tid i det, som du vælger at give, og ofte er det nemlig den dedikation, der tæller og fører til aboslut mest overraskelse frem for nogle af de mere gængse ting som parfumer, tøj, smykker og høretelefoner, der tit bliver givet som konfirmationsgaver.