Fest i haven

Hold konfirmationsfest hjemme, uden at det bliver besværligt eller dyrt

Hold konfirmationsfesten derhjemme. Det er hyggeligt, og det behøver ikke blive voldsomt dyrt eller besværligt. Selvom du pynter op med professionel pynt, kan det gøres for et fornuftigt beløb.

Du behøver ikke gå på kompromis med dine eller konfirmandens ønsker til dagen, det handler bare om at tænke kreativt. Skab en uforglemmelig dag for hele familien.

Undgå besværet med at skulle reservere lokaler i lang tid i forvejen og få mere for pengene ved at holde festen derhjemme. Bestil mad udefra, eller lav den selv og få gode tips til, hvordan du skaber den perfekte dag for konfirmanden på en nem og økonomisk måde.

Hvad er fordelene ved at holde konfirmation hjemme?

Det er nemmere at holde fest hjemme, hvis du ikke er sikker på antallet af gæster i meget lang tid i forvejen. Restauranter og lokaler skal bookes i god tid og kan i nogle tilfælde kræve betaling for et bestilt antal kuverter, selvom der kommer færre gæster.

Hjemme tager du blot en kuvert væk eller sætter en ekstra stol ved bordet, hvis moster Anna alligevel er rask nok til at deltage.

Der er penge at spare, hvis du vælger at holde konfirmation hjemme. Maden kan du selv lave helt eller delvist, og udgifterne til pynt, gæsteovernatning og bordopdækning regulerer du selv.

Særligt på drikkevarerne kan der være penge at spare – både på dem med og uden alkohol.

Tips til at holde konfirmationsfest hjemme – nemt og bekvemt

Hvis vejret et godt, kan et telt i haven være en løsning for bedre plads til festen. Du kan spise inde og feste videre ude i teltet, eller måske kan den lukkede garage pyntes op til den uforglemmelige fest?

Tænk kreativt, når den store dag skal markeres med fest i hjemmet – så behøver det hverken være besværligt eller dyrt.

Hvad kræver det at holde festen hjemme?

Pladsen er det første, du skal overveje, når du holder fest hjemme. Antallet af gæster kan afgøre, hvordan bordopstillingen skal være – ét langt bord, flere større eller mange små borde?

Til at pynte op til festen kan du købe professionelt pynt online eller selv arrangere blomster eller andre smukke ting i boligen. Gå efter en farve – f.eks. konfirmandens yndlingsfarve – som skaber en rød tråd.

Hvad koster det at holde konfirmation derhjemme?

Det behøver ikke at koste en bondegård at holde konfirmation. Budgettet afhænger af, hvor meget eller lidt, du selv laver.

Ønsker du at give konfirmanden en stor gave eller noget særligt til festen, så overvej at pantsætte noget af værdi. Du betaler kun for de dage, hvor din genstand er pantsat.

En god løsning til dig, der har brug for lidt tid til at finansiere festen, men som ikke ønsker eller ikke kan optage et lån.

Mangler du inspiration til konfirmationsgaven, så se her.