Flot gaveæske

Sådan finder du den perfekte konfirmationsgave

Et nyt år er over os og med det kommer også et kuld nye konfirmander. Det betyder at invitationerne inden længe vil blive sendt afsted og gaverne købt, men det kan tit være svært at finde den helt perfekte gave til konfirmanden.

Ønsker de sig penge, en rejse, et nyt ur, en computer eller noget unikt og personligt? Uanset hvad du vælger, og om du er familie eller familieven, gælder det i sidste ende om at finde en gave, der vil glæde dagens hovedperson. Læs videre for at få inspiration til hvordan du finder den helt perfekte konfirmationsgave.

Den klassiske gave

Hvis du vil gå den sikre vej kan du vælge en af de klassiske konfirmationsgaver. Det er for det meste gaver konfirmanden har ønsket sig eller gaver, der er tradition for at give til en konfirmation eller nonfirmation.

Det kan for eksempel være en pengegave, der er arrangeret på en sjov måde eller kommer i en sjov æske eller boks, et smykke eller accessory som et ur, eller noget konfirmanden kan bruge når de træder ind i de voksnes rækker, som for eksempel hudpleje, makeup, parfume, barbergrej eller køkken- og bagegrej.

Hvis du har brug for mere inspiration kan du også finde et hav af gode konfirmationsgaver online, hvor du blandt blandt andet kan finde lister over de mest populære konfirmationsgaver i 2021. Alternativt kan du finde inspiration på bedstegaver.dk/konfirmationsgaver/.

Så er der massere at vælge imellem, og du kan være sikker på at finde en gave der er populær blandt mange unge. 

Tænk ud af boksen og udenom ønskelisten 

Hvis du vil være en smule mere utraditionel med din gave gælder det til gengæld om at tænke ud af boksen.

Her kan det også være en fordel at gå udenom ønskelisten og tænke mere over, hvad du selv synes konfirmanden har brug for eller ville blive glad for. Det kan for eksempel være et sjovt teknologisk gadget du tror de vil kunne lide, en bog du selv holder af og synes de burde læse, eller en oplevelse eller tur enten for dem selv eller sammen med andre.

Uanset hvad du finder på at der nærmest garanti for, at de vil sætte pris på en sjov og uventet gave de ikke vidste de havde brug for. Selvom man skriver en ønskeliste og har ting man gerne vil have er der nemlig altid plads til overraskelser.

Giv en personlig gave

Et sidste råd til hvordan du finder den perfekte gave er at give en personlig gave. Her gælder det igen om at tænke udover ønskelisten og overveje, hvad du selv tror konfirmanden vil sætte pris på.

Derudover sætter den personlige gave også tit fokus på personlige minder, sjove historier og andre relationer. Alt hvad der får modtageren til at mindes noget personligt eller en bestemt situation eller historie.

Konfirmationer involverer for det meste underholdning, sange og taler, og her har du muligheden for at for alvor give en personlig gave. Hvis du er den musikalske eller poetiske type kan du nemlig skrive en sang, en tale eller en anden form for tekst til dagens hovedperson og optræde med den eller læse den højt for vedkommende og deres gæster.

Det er en mulighed for at være mere personlig og, for eksempel, involvere sjove minder, anekdoter eller jokes om konfirmanden. Det slår sjældent fejl og er en gave de vil huske længe.