Konfirmand der åbner en gave

Sådan finder man den perfekte konfirmationsgave

Det er ikke altid lige let at finde på den helt perfekte gave til konfirmationen. Der skal tages højde for, om det er en dreng eller pige, der skal have gaven, og hvilken type person vedkommende er. Nogle børn ønsker sig penge i konfirmationsgave, da det giver dem mulighed for selv at vælge, hvad pengene skal bruges på. 

Andre børn foretrækker oplevelser i konfirmationsgave eller en bestemt type produkt eller udstyr. Uanset hvad børnene ønsker sig i konfirmationsgave, kan det dog være svært at finde på den helt rigtige gave. Herunder har får du nogle bud på gaver til konfirmationen, som du måske kan bruge som inspiration til din søgen efter den perfekte gave.

Hvad er en konfirmationsgave?

En konfirmationsgave er en gave, som man typisk giver til en person, der lige er blevet konfirmeret. Konfirmationsgaver kan være mange ting, men det er typisk noget, som markerer, at konfirmanden nu går ind i de voksnes rækker. Dette behøver dog ikke at være tilfældet, da det også kan være en gave, der blot er sød og personlig. 

En konfirmationsgave kan f.eks. være et smykke eller et armbåndsur, men det kan også være noget helt andet såsom et par lækre sko eller måske endda en rejse. Det er helt op til den enkelte at finde ud af, hvad der passer bedst til den person, der er blevet konfirmeret, og her er det vigtigt at tage hensyn til personens interesser og stil.

Hvilken slags gave kan man give til en konfirmand?

En konfirmationsgave er typisk en gave, der gerne skal være brugbar og holdbar. Det kan eksempelvis være ting til boligen, som puder, plaids eller lysestager. Det kan også være ting til selvforkælelse, såsom lækkert tøj, skønhedsprodukter, gode bøger, elektronik eller plejeprodukter.  

Det kan også være en rejsegave, hvor man giver den unge et rejsekort eller et gavekort til et hotelophold. Endelig kan det også være en oplevelsesgave, hvor man giver den unge billetter til teaterforestillinger, koncerter eller andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Er der nogle gaver, som man bør undgå at give til en konfirmand?

Det er typisk gaver, som man selv har haft glæde af, eller gaver som man synes er praktiske, som man gerne vil give til en konfirmand. Men det er ikke alle gaver, der falder i god jord hos en konfirmand. Nogle af de ting, som man bør undgå at give til en konfirmand, kan være:

  • En støvsuger
  • En vaskemaskine
  • En opvaskemaskine
  • Et rengøringssæt
  • Haveredskaber
  • Værktøj

Medmindre disse gaver er på konfirmandens ønskeliste.